Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme selaimen päivittämistä uudempaan versioon.

    

Fieldspanieli

 

Käyttötarkoitus

Fieldspanieli on keskikokoinen, ylösajava ja noutava lintukoira. Se on erittäin monikäyttöinen ja sopeutuva koira niin perhekoiraksi kuin, metsästys- tai lenkkikaveriksi, se ui yleensä mielellään, ja säällä kuin säällä se on valmis lähtemään mukaan minne tahansa.

Luonne ja käyttäytyminen oman kokemukseni mukaan

Fieldspanieli on yleensä rento ja  tasapainoinen koira, se ottaa kaikki asiat  vastaan mutkattomasti ilman suurempia ongelmia.
Miellyttämisenhaluisena koirana se on tottelevainen ja innokas olemaan lähes kaikessa mukana, etenkin omaan väkeen se kiintyy joskus vähän liikaakin, josta voi aiheutua eroahdistusta, joka tulee ottaa huomioon jo pentuvaiheen aikana. 
Fieldspanieli haukkuu melko harvoin esim. ohikulkijoita, riistan hajut tai näköhavainto saa sen joskus innostumaan haukulle.
 Kotioloissa se seuraa tarkasti oman väen toimintaa, ja osaa päätellä mitä milloinkin ollaan tekemässä, ja valmistautuu mukaan. esim. jos laitat paraatiasun, ja hajuvettä, se loikoilee rennosti sohvalla, ja kääntää kylkeä, mutta jos haet villasukat ja kumisaappaat, on se jo ovella valmiina mukaan kaveriksi.
Mitä enemmän sen kanssa keksii tekemistä, sitä innokkaammin se haluaa olla mukana. Siitä johtuen fieldspanielin kouluttaminen on melko helppoa, koska sillä on suuri halu miellyttää isäntäänsä tai kuka sen kanssa mitäkin harrastaa.
Sitä voidaan käyttää metsästyksessä ylösajavana ja noutavana koirana, tai isomman riistan metsästyksessä jäljestävänä koirana,  sekä esim. liikenneonnettomuudessa loukkaantuneen riistan jäljestämisessä. Metsästyskoirien jäljestämiskoe on yksi suosituimmista harrastusmuodoista fieldspanielilla.  

 

 

Fieldspanielin rodunomaiset kokeet

 

 Spanielien taipumuskokeet (SPA) 
*Muotovalion arvon saavuttaminen edellyttää taipumuskokeen hyväksyttyä suoritusta,
tai avoimen luokan metsästyskoetulosta.  (lisätietoja taipumuskokeesta täältä )

 

Spanielien  metsästyskokeet ( SPME )
* Käyttövalion arvon saavuttaminen edellyttää tuloksia  metsästyskokeesta

Metsästyskoirien jäljestyskokeet  (MEJÄ)  tästä

* Jäljestämisvalion arvo edellyttää Voittajaluokan tuloksia Mejä-kokeista